Steps

Steps sterks tegen ms

Opgehaald

285
57% bereikt van het totaalbedrag € 500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Steps Sterk tegen MS

Lieve vrienden, familie en collega’s,

Team Steps Breda gaat zich sterk maken tegen MS. Dat gaan wij doen door mee te doen aan de singelloop van Breda en wij gaan 5 kilometer hardlopen voor het goede doel. Demelza Voortman, Saskia van Groningen en Maxime Braaf doen mee aan de loop, maar de rest van ons team komt ons natuurlijk aanmoedigen. We vinden het natuurlijk altijd leuk om nog meer toeschouwers te krijgen. Dus als je in de buurt bent kom langs! We zijn vooral op zoek naar sponsoren. Want ook al weten we nog niet waardoor MS wordt veroorzaakt en hoe we het kunnen genezen zet het MS fonds zich in voor een beter leven voor mensen met MS. En hier zetten wij ons beste beentje voor! Je kunt ons sponsoren door op deze pagina een donatie te doen. 

Wij willen ons inzetten voor MS omdat de moeder van Demelza Voortman met deze ziekte te kampen heeft. Zo zijn we op dit idee gekomen. Maar wat is MS nu eigenlijk? MS is een ziekte met twee gezichten. Geen twee mensen met MS hebben namelijk dezelfde klachten. De een kan rolstoelafhankelijk zijn, terwijl de ander nog een marathon loopt. Iemand met MS kan last hebben van zijn of haar ogen en blaas, terwijl de ander vermoeidheid en spasmen ervaart. De klachten zijn divers en het ziekteverloop is onvoorspelbaar. Dit weten we wel met zekerheid. MS is niet te genezen en gaat niet vanzelf weg. Het is een chronische ziekte. MS komt vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. MS openbaart zich meestal tussen het 20ste en 40ste levensjaar. Maar kinderen kunnen ook MS krijgen. In Nederland hebben meer dan 16.000 mensen MS. Ieder jaar komen daar 350 mensen bij. MS betekent zeker niet automatisch (rolstoel)afhankelijkheid. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. MS komt vooral in westerse landen voor. 100% van de mensen met MS weet niet wat hen overkomt.

Dit betekent het voor Demelza om te leven met een moeder met MS: “Na vele testen is 5 jaar geleden MS geconstateerd bij mama. Dit is behoorlijk schrikken, ook omdat je dan niet echt weet wat het inhoudt. We hebben veel gehuild. Maar fijn dat we eindelijk een Naam hadden bij haar symptomen. Je ziet je moeder langzaam aftakelen. Het is een soort kettingreactie, het blijft maar doorgaan. En je weet dat ze nooit meer beter wordt. Gelukkig hebben wij een super sterke mama en kan ze goed acteren. Maar de dingen die we voorheen deden, zullen we nooit meer kunnen doen. We zijn blij dat ze nog onder ons is, maar de pijn die ze heeft is moeilijk om aan te zien. MS is een zenuwziekte. Mama is dus een lopende tijdbom. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. We hopen nog lang te genieten van ONZE mama.”

Dus reden genoeg om in actie te komen voor MS. Steun ons! Wij zijn dankbaar voor iedere bijdrage! Wij zetten in ieder geval ons beste (hardloop)beentje voor!

Groetjes,

Demelza Voortman,

Saskia van Groningen & Maxime Braaf