Voetreis Amsterdam-Rome

Marc van Grootel

Opgehaald

2.250
45% bereikt van mijn streefbedrag € 5.000

Nog te gaan:

Ik ga als sponsoractie een voetreis van Amsterdam naar Rome maken. Mijn motivatie hiervoor is simpel.
In december 2007 werd bij mijn echtgenote MS gediagnostiseerd. Dat was destijds een keiharde dreun voor ons. Gelukkig is in de afgelopen jaren gebleken dat de MS zich bij haar tot nu toe niet progressief heeft ontwikkeld. Maar de destijds opgelopen schade heeft wel de constante last tot gevolg, de pijn, het oorsuizen, duizeligheid, concentratieverlies, enz. Mede door de medicatie is het gelukkig te doen en blijft het nog altijd stabiel. Maar genezing of tenminste vermindering van de klachten zouden een zegen zijn.
Onderzoek is keihard nodig. En daarom zullen alle donatieopbrengsten van mijn voetreis naar Rome ten goede komen aan het Nationaal MS‐Fonds.

En waarom dan Rome? Waarom geen andere Europese stad, of die andere bedevaartsplaats: Santiago de Compostella? De reden dat ik Rome heb gekozen is dat mijn overgrootvader, Nicolaas Kerkvliet, de opa van mijn moeder, in 1870 ook naar Rome is gereisd, deels te voet, om als Zouaaf in het Pauselijk leger dienst te nemen. Dat ga ik dus ook doen en daarmee zit er ook een vleugje familieromantiek in mijn sponsortocht voor het MS‐Fonds. Maar dat mag wel, toch?

De voetreis, waarbij ik een wandelkar meesleep met mijn bagage, zal medio april 2022 starten bij het Monument op de Dam in Amsterdam. Van daaruit loop ik via mijn woonplaats Alphen aan den Rijn zuidwaarts, door België, naar Frankrijk. In Reims ga ik de pelgrimsroute Via Francigena volgen. Deze leidt mij door Frankrijk en Zwitserland naar Italië, om uiteindelijk te eindigen in Rome.
In Zwitserland zal ik een deel van de oever van het Meer van Geneve volgen, via o.a. Lausanne en Montreux, waarna ik de Grote Sint‐Bernardpas zal passeren. In Italië passeer ik diverse bekende plaatsen, waaronder Lucca, San Gimignano en Siena, waar de route mij letterlijk over de bekende Piazza del Campo leidt. Uiteindelijk zal de laatste etappe me naar Vaticaanstad brengen, waar ik de laatste stappen van deze reis zal zetten.

In getallen:
Afstand: ca. 2400km
Aantal stappen: ca. 3 miljoen
Duur: 11 weken
Energie: ca. 160.000 kcal (voor het lopen alleen)

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.