Specifieke doelen

24 april 2024 14:31

In overleg met het MS Fonds is Fysiotherapie Boot en Broersen gekomen tot de volgende doelen:

1. Bijdrage aan Oefentherapie voor vermoeidheid.

Vermoeidheid is één van de meest voorkomende en invaliderende symptomen van MS. Eerder onderzoek lijkt te laten zien dat oefentherapie vermoeidheid bij MS kan verminderen. Dr. Marc Rietberg gaat samen met Martin Heine (PhD) en zijn collega’s van Revalidatiegeneeskunde (MS Centrum Amsterdam) het bestaande wetenschappelijke bewijs voor oefentherapie samenvatten. Het doel is om hieruit specifiekere en up-to-date adviezen te formuleren voor zowel de fysiotherapeut als de MS-patiënt.

Bijdrage: 45.000,- euro
0 - 45.000 euro

In de eerste week van mei verwachten we een update te ontvangen betreffende dit onderzoek. Dit delen we hier uiteraard! 


2. Bedrage aan een eigen MOTOmed bewegingstrainer voor de praktijk in Lisse
.

MOTOmed is een bewegingstherapie voor mensen die in hun dagelijks leven professionele hulp nodig hebben om te bewegen. De spieren worden passief bewogen. Dit helpt bij het ontspannen van de spieren, het stimuleren van de bloedsomloop en het voorzien van zuurstof en voedingsmiddelen aan de spieren. Daarnaast kan het helpen bij verlammingen, spasticiteit, algehele zwakte van het lichaam en een tekort aan beweging.

Wanneer Boot en Broersen een bedrag van EUR 55.000 weet op te halen voor het MS Fonds schenkt de HartingBank samen met eurava en hun importeur een MOTOmed aan de praktijk om de gehele Duin- en Bollenstreek te ondersteuning in de strijd tegen MS en andere niet aangeboren hersenaandoeningen. 

Bijdrage: 10.000,- euro 
45.000 - 55.000 euro

3. Can Do More.

“Wat kan wel?” Dat is de insteek van het Can Do More trainingsprogramma. In acht wekelijkse sessies gaan mensen met MS en partners van mensen met MS aan de slag met thema’s als acceptatie, stressmanagement en sociale ondersteuning. Zij ontdekken hoe zij kunnen omgaan met vermoeidheid en onzekerheid en leren zoveel mogelijk zelf de regie te kunnen houden op hun situatie.

Bijdrage: 15.000,- euro
55.000 - 70.000 euro