Sterk tegen MS met recordpoging 50 km loopband

28 augustus 2020 17:21

Vorige week zaterdag mocht het Nationaal MS Fonds een geweldig bedrag van €900,- in ontvangst nemen. 

Toen duidelijk werd dat het WK 100 km in Winschoten komende september niet door ging, besloot ultraloopster Arenda Könnecke-Scherpenkate haar doel om te trainen voor het WK om te zetten in het trainen om geld op te halen voor onderzoek naar MS.

De aanleiding hiervoor was dat ze van dichtbij de worsteling van goede vriend Michel Bökkerink meemaakt, welke vanaf 2003 is gediagnosticeerd met de chronische ziekte Multiple Sclerose. 

UITDAGING

Haar uitdaging was het record op de 50 kilometer loopband welke op 3,51,25 uur staat te verbreken. Aan haar voorbereidingen lag het niet maar helaas heeft Arenda na zo’n 1,37 uur haar recordpoging moeten beëindigen. Het lichaam voelde niet goed. Dit terwijl ze nog steeds op koers lag  met haar 1 uur en 35 minuten op de 21,1 kilometer.

Teleurstelling bij de mislukte poging was er zeker. Na de eerste teleurstelling en wat praten is volgens Arenda en Michel de cirkel nu toch weer rond.

Fysiopraktijk Zorgsaam uit Nijverdal was namelijk de Fysiopraktijk waar Michel in 2008 bij fysiotherapeut Patrick (ook op foto) startte met fysiotherapie voor zijn MS. Vandaag was ook Patrick aanwezig terwijl Arenda haar recordpoging deed, op de gecertificeerde loopband beschikbaar gesteld door Fysiopraktijk ZorgSaam.

De eindconclusie van vandaag is dan ook dat je nog zoveel plannen kunt maken en kunt trainen maar dat voor ieder mens geldt dat je lichaam op het juiste moment mee moet werken. Iets waar MS patiënten elke dag tegenaan lopen.

Voor deze inspirerende, sportieve actie kan nog steeds gedoneerd worden via de website www.sterktegenms.nl/actie/arenda-konnecke-scherpenkate of haar eigen Facebook-pagina.