Ingrid daagt MS uit

Ingrid de Oude

Opgehaald

1.495
236% bereikt van mijn streefbedrag € 633
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Sinds juni 2019 leef ik met MS, maar daardoor laat ik mij niet tegenhouden om uitdagingen aan te gaan. MS heeft mij gedwongen om anders te gaan sporten en zo eigenlijk de deur naar triathlons voor mij geopend. Na veel trainen ben ik toe aan evenementen. Eerst zal ik meedoen aan de 1/8e triathlon in Ter Aar op 22 mei. Vervolgens staat op 6 juni de 1/4e triathlon in Woerden op het programma. Met name die laatste roept veel spanning op, want het zal zeker een flinke klus worden om binnen de tijd aan de finish te geraken. Ik ga ervoor! Mijn beperkingen definiëren namelijk niet wie ik ben.

Uiteraard helpt het mij mentaal als mensen mij komen aanmoedigen. Wil je echter nog iets extra's doen voor mij en mijn lotgenoten? Doneer dan vooral, want dan kan het MS fonds investeren in belangrijke onderzoeken om deze rotziekte te bedwingen en mogelijk genezen.


Bekijk alle

Eindelijk!

06-05-2022 | 11:12 Uur
Eindelijk kan ik echt uitkijken naar de triathlon van Woerden, mijn nieuwe uitdaging. De afgelopen twee jaar kon het niet doorgaan, maar dit jaar lijken alle seinen toch echt op groen te staan.  Laten we echter even teruggaan naar hoe dit avontuur begon. Het voornemen om aan een triathlon mee te gaan doen ontstond toen ik tot twee keer toe na ontstekingen op mijn hersenstam moest opbouwen met bewegen. Dat ging beide keren zeer moeizaam en zwemmen was de eerste sport die ik toen kon doen. Aangezien ik daarvoor al fanatiek aan hardlopen deed en regelmatig op mijn racefiets zat was de som voor mij al snel zwemmen+fietsen+hardlopen=triathlon.De locatie had ik ook al snel bepaald, want achteraf bleek dat ik tijdens mijn deelname in team tijdens de triathlon in Woerden ook al last had van de eerste MS-aanval. Als hardloper had ik in 2019 al heel veel moeite om de afsluitende 10km toen te volbrengen. Dit jaar wil ik dus nog een keer de strijd aan gaan met die afsluitende 10km. Daarbij ga ik de uitdaging met mijn lijf extra aan door eerst nog 1km te zwemmen en 40km te fietsen. Ik heb namelijk wel MS, maar ik wil graag laten zien dat er nog heel veel kan met MS.  Voordat 6 juni de grootste uitdaging start, neem ik mei nog deel aan de triathlon van Ter Aar. In mijn geboortedorp leg ik mijn eerste officiële triathlon af. Daar doe ik de 1/8e triathlon en dat houdt in dat ik 500m ga zwemmen, 20km zal fietsen en 5km ga hardlopen. Ik heb er ontzettend veel zin in en eindelijk zijn de triathlons bijna daar.   Wil je me komen aanmoedigen? Super leuk, uiteraard kan dat!Wil je mij en mijn lotgenoten helpen? Heel tof, een donatie op mijn pagina zou dat doen.