Dag 3: Kibbelen voor de kibbelingkraam

15 oktober 2022 17:02

 

Dag 3! Officieel over de helft. Vandaag starten we in Noordwijk en hoewel de lucht nog grijs is, hebben we de poncho’s helemaal onderin de tas gestopt vandaag. We gaan er vanuit dat ze daar ook blijven! We starten met een flinke strandwandeling vanaf Noordwijk helemaal naar Katwijk. In colonne lopen de wandelaars langs het strand en vormen daarmee een bonte alternatieve kustlijn! Ik moedig mijn vader tijdens de selfies aan om eens proberen te lachen op de foto’s, wat deels lukt 😉 We kletsen met de vissers, die niet bang zijn voor een natte broek of natte sokken.

 

We zijn nog niet Katwijk binnen of ik voel een druppel. Mijn vader en ik kibbelen recht voor de kibbeling-kraam erop los of ik me zit aan te stellen of niet (Hij: dat is geen druppel, dat is de zee. Ik: neeheeeee, dat is een druppel, die zee komt toch niet zover! ) of de sluizen van Katwijk breken open. Metaforisch gelukkig. Ik graaf in de rugzak, broodjes en bananen vliegen in het rond om ergens onderop die poncho’s alsnog uit de tas te vissen. Gelukt, maar met een gezicht als een oorwurm trekken we die krengen weer aan.

 

Een groot voordeel van de poncho’s is de herkenbaarheid. Lieve vrienden Roel en Cis zijn helemaal naar Katwijk komen rijden om ons daar aan te moedigen. “Waar ben je”? appt ze. Tussen de enorme stoet met wandelaars is het lastig zoeken. Behalve dus in ons geval. Als twee dementors met onze poncho’s aan weten Roel en Cis ons te lokaliseren. Een dikke natte knuffel en helemaal opgeladen door zoveel aanmoediging, vervolgen we onze route door Katwijk, langs Space-Expo, via Noordwijk- binnen en langs de vuurtoren van Noordwijk terug over de boulevard.

 

Eindstand voor dag 3: toch zeker 2 foto’s met een lachende vader, poncho weer terug in de tas, met een smile en redelijk droge sokken over de finish! Op naar de finale! 🤗